Groet de dingen

  • Mascha Peter / Fine Art / Enschede

“Dingen zijn belangrijk voor mij, ze symboliseren een verlangen naar evenwicht. Ze kunnen me dierbaar zijn. Ooit brak ik in mijn oude huis in om er de douchekop te stelen, waar ik zo aan gehecht was geraakt. Ik droom vaak over voorwerpen die een betekenis in mijn werk krijgen. Zo heb ik een terugkerende droom, waarin Kim Jong-Il (oud leider van Noord-Korea) mij vertelt waar ik naar ‘de rekwisieten’ moet zoeken. Hij staat dan al ja-knikkend naast mij, met zijn armen over elkaar. Terwijl ik graaf met mijn hamer, op zoek naar voorwerpen van zwarte toermalijn. Ik heb een obsessie met lenzen, want een lens zorgt voor zoveel opties Ik zie de lens als een vervorming en verlenging van de wereld om me heen. Als ontvanger, weerkaatser of brandstichter van en door het licht. Wanneer ik door een lens kijk, zie ik mezelf en mijn werk anders, als fragmenten van de werkelijkheid. Als ik een schilderij maak en ik houd er een lens voor, dan zie ik een verdubbeling en nieuwe werkelijkheid. Ik wil mensen graag door een lens naar mijn werk laten kijken.”

 

Turmalijn

Olieverf op doek, 100×100

Foto; schilderij, vergrootglas en hamer

December 2015

 

Blender

Olieverf op doek, 120×120

Foto; schilderij, glazen fles met groene shake

Januari 2015

 

Lens

Olieverf op doek, 120×120

Foto; schilderij, Condensing Lens for 4×5 Enlarger Laborator

Januari 2015

 

Foto; Pim groet ‘s morgens de dingen

Installatie; woonkamer verlicht door overheadprojector, met veel groen, Lampe (naam van de lamp met jurk), gitaar en een bakje water voor de vochtigheid

Enschede Februari 2015

 

Foto; Mäuschen, was ist Balance?

Installatie; woonkamer verlicht door overheadprojector, Lamp, beker met shake en Yvonne Sonne,

Enschede Februari 2015

 

 

Eindexpositie AKI ArtEZ in Enschede 26 juni t/m 5 juli.

Hulsmaatstraat 35, Enschede (Roombeek)

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag van 11.00 – 20.30 uur

zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur

 

TETEM kunstruimte, 26 juni t/m 12 juli

Stroinksbleekweg 16, Enschede (Roombeek)

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag van 11.00 – 20.30 uur

zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur

 

Concordia Expositie, 26 juni t/m 30 augustus
Langestraat 56, Enschede (centrum, vlakbij de Oude Markt)
Openingstijden:
dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 18.00 uur
zaterdag van 10.00 – 17.00 uur
zondag en maandag gesloten

 

Mupi-project – 29 juni t/m 12 juli – 24 uur per dag te zien in een route in de openbare ruimte van Enschede