Het verhaal achter de dingen

  • Hilde Onis / Fine Art / Enschede

“Ik plak verhalen aan de objecten om me heen en ik verbind objecten aan de verhalen die ik tegenkom. Een bed is niet alleen een bed. Het is de plek waar je een groot deel van je leven doorbrengt, een ding dat je lichaamssappen opneemt, waar je slaapdronken naar een ander lichaam reikt.

 

Als kind bedacht ik hoe het eten in de koelkast discussies voerde wie als eerste zou worden opgegeten. Hoe de kopjes in de kast spraken wie het populairste was. Soms gebruik ik nog mijn zielige koffiekop, zonder oor, omdat ik er medelijden mee heb.

 

We kunnen niet bestaan zonder objecten. We brengen meer tijd door met objecten dan met mensen. We nemen een tas met dingen mee van huis om ons veilig te voelen. Maar dingen blijven dingen. Door ze te veranderen waardoor ze nog wel herkenbaar zijn, maar niet bruikbaar, hoop ik dat anderen zichzelf dezelfde vragen gaan stellen als ik doe.”

 

Eindexpositie AKI ArtEZ in Enschede 26 juni t/m 5 juli.

Hulsmaatstraat 35, Enschede (Roombeek)

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag van 11.00 – 20.30 uur

zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur

 

TETEM kunstruimte, 26 juni t/m 12 juli

Stroinksbleekweg 16, Enschede (Roombeek)

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag van 11.00 – 20.30 uur

zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur

 

Concordia Expositie, 26 juni t/m 30 augustus
Langestraat 56, Enschede (centrum, vlakbij de Oude Markt)
Openingstijden:
dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 18.00 uur
zaterdag van 10.00 – 17.00 uur
zondag en maandag gesloten

 

Mupi-project – 29 juni t/m 12 juli – 24 uur per dag te zien in een route in de openbare ruimte van Enschede