Insomnia

  • Yvette Peek / Fashion Design / Arnhem

“Mijn collectie is gebaseerd op ‘The insomnia drawings’ van Louise Bourgeois. Ze creëerde tekeningen in een droomachtig bewustzijn tussen waken en slapen, met invloeden van surrealistische visuele verschijnselen. Mijn collectie vertegenwoordigt het brein tijdens slapeloosheid. Het begint met het wiskundige brein, dat langzamerhand begint te haperen waardoor elementen in kledingstukken ontbreken en verhoudingen verschuiven.

 

De collectie met surrealistische invloeden eindigt in een overgangszone tussen waken en slapen. Met een grafische print, die bestaat uit zeven lagen handgeverfde stof, gecombineerd met transparante dopjes, ontstaat er een mysterieuze diepte die zorgt voor een surrealistisch effect. Het is een hele ambachtelijke en bewerkelijke collectie. De stoffen zijn handbeschilderd of geborduurd. Gelaagdheid en diepte spelen een grote rol, vanuit elk perspectief zorgt het voor een bijzonder effect.”

 

 

Foto 1: Fashion show. Foto: Peter Stigter

Foto 2: Afstudeercollectie. Foto: Peter Stigter

Vanaf foto 3:  items uit de Toile de Luxe collectie, een collectie van luxe proefmodellen die Yvette eerder in 2015 maakte. Foto’s: Ester Grass Vergara.