#mycupoftheatre

  • Muziektheaterfestival / Arnhem

Tien jonge muziektheatermakers en –uitvoerders van Muziektheater studeren dit jaar af en staan te trappelen om de wereld de nodige kleur en smaak te geven. Van heinde en verre vier jaar geleden samengekomen in Arnhem. Alle tien zeer verschillend van smaak, kleur en stijl.

 

De tien verschillende smaken van ArtEZ Muziektheater aan het werk zien kan tijdens het door hen zelf georganiseerde festival #mycupoftheatre. Samen vormen ze een gevarieerde theatermelange.

 

20 juni t/m 2 juli, Arnhem, Theater aan de Rijn, Rijnstraat 42

 

Reserveren
Reserveren via reserveren.muziektheater@artez.nl onder vermelding van de titel en speeldatum. De kaarten kosten 5 euro per voorstelling. Een passe-partout kost 20 euro. Het is ook mogelijk om op de dag van de voorstelling tickets te kopen aan de kassa (indien niet uitverkocht).

 

Tom Jansen – Duivelsgebroed
Data: 23 juni (21 uur), 26 juni (19 uur)
Iedereen kent het verhaal van de meest gehate man en vrouw van België: Marc Dutroux en
Michelle Martin. Wat er vooraf is gegaan aan de gruweldaden van dit stel is echter een minder populair onderwerp. In Duivelsgebroed wordt door middel van een op feiten berustend, maar
fictief verhaal, een andere kant belicht. Nieuw geschreven teksten en composities vormen de basis van deze indringende voorstelling over belangrijke thema’s als geweten en vergeving.

 

Anne Ketelaar – Dit is de Dag
Data: 22 juni (21 uur), 26 juni (16 uur)
“Alleen met het hart kun je goed zien, het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar.” – Antoine de
Saint-Exupéry –
Als kind vertrouw je volledig op je hart, maar dit kun je kwijtraken naarmate je ouder wordt. Wat als je verstrikt bent geraakt in je eigen gedachtes en je weer wilt ontdekken wat er in je hart zit. Dit is de Dag is een muziektheatrale zoektocht naar de balans tussen je hart en je hoofd.

 

Kira Kool – Superficial Supremacy
Data: 20, 22 juni (19 uur)
Als jongeren kijken we verbaasd naar de wereld. Die zit in een ijzeren greep van de media. Al voordat wij volwassen zijn, is besloten wie we moeten worden, hoe we eruit moeten zien. Gelukkig hebben we onze theatrale creativiteit nog. Met zelfgeschreven muziek willen we de beeldvorming van de vrouw eens onder de loep nemen. We hopen dat je komt kijken. Want wij voelen ons nogal eens genaaid…

 

Rosine Langbroek – In Line
Data: 23 juni (19 uur), 27 juni (19 uur)
“Wij zijn harde werkers die de dag vroeg beginnen. Wij benutten alle uren productief.” Vijf synchroonzwemmers, drie muzikanten. Beweging, live muziek, korte teksten en beeld versmelten tot een energieke voorstelling over ‘de groep’. Over het vinden van je plek. Over de tweestrijd tussen de veiligheid van meedoen en de drang naar het maken van eigen keuzes. Geïnspireerd op de tekst Klem van Marieke ter Doest en beelden van Team Spain op de Olympische Spelen van 2012.

 

Jelle van der Meulen – Dorst
Data: 24 juni (21 uur, Arnhem),
2 juli (21 uur, Radio Kootwijk)
Het is één van de meest aangrijpende aanslagen van deze tijd: de moordpartij van Anders Behring Breivik op het jeugdkamp van de Noorse Arbeiderspartij. Het doel: zijn gedachtegoed wereldwijd onder de aandacht brengen. Dorst is een locatiemuziektheatervoorstelling in de indrukwekkende hal
van het zendstation in Radio Kootwijk. Waar het publiek wordt meegenomen naar die dag. Vrijdag 22 juli – Dag 82: “Ik denk dat dit mijn laatste aantekeningen zijn. Het is nu vrijdag 22 juli 12:51.”

 

Alex Molenaar – Alex & Noah
Tweeluik over het geloof in de droom (dromen) van Amerika
Datum: (besloten voorstelling, 30 juni om 19 uur)
Alex Molenaar speelt een officier in het leger van The Union tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog.  Hij heeft geleerd soldaten aan te voeren, maar teruggeworpen op zichzelf vraagt hij zich af welke idealen de Amerikanen eigenlijk najagen. Noah Blindenburg speelt een jonge vrouw uit New Orleans die tijdens de orkaan Katrina haar toevlucht heeft gezocht op de zolder van het huis van haar grootmoeder. Ze is er heilig van overtuigd dat ze gered gaat worden.

 

Jens Oosterloo en Michelle Smit – The Last Five Years
Data: 25 juni (21 uur), 27 juni (21 uur)
Een eigenzinnige Nederlandstalige bewerking van de musical The Last Five Years. Jason Robert
Brown schreef de indringende musical die het verhaal vertelt van Robin en Eva. Hij is een succesvolle
schrijver en zij droomt van een carrière als actrice. Beiden vertellen het verhaal van de afgelopen vijf jaar; hij vanaf hun ontmoeting tot het teleurstellende einde van hun relatie. Zij vanaf het slot tot de romantische eerste kus. Halverwege kruisen de verhaallijnen elkaar.

 

Ilse Tanis – Wild Woest Woud
Data: 24 juni (14 uur en 15.30 uur)
“Wat ben ik toch altijd bang.”, zegt Bang Mannetje. “Ik zou zo graag minder bang willen zijn.” Bang Mannetje heeft een probleem. Hij is overal bang voor! Voor de monsters onder zijn bed, voor de  geluiden in de nacht en zelfs als iemand voorkruipt bij de bakker. Daar moet hij iets aan doen. Maar de enige die hem kan helpen staat in een wild woest woud vol wilde woeste wezens. Durft Bang Mannetje het aan…?

 

Mirjam van Wijk – Contact gezocht
Data: 21 juni (19 uur), 25 juni (19 uur)
“Weet je wat ik zou willen? Dat ik gewoon hier kon staan en dat we elkaar echt zagen. Gewoon, van mens tot mens.” Een muziektheatrale zoektocht naar contact. Hier zijn echte mensen: gekke en mooie, gewonde en onvolmaakte mensen, abnormale en probleemmensen. Waar zijn we bang voor?  Kunnen wij elkaars anders-zijn aan? En wat is dan ‘normaal’? Durven we ‘de ander’ te ontmoeten? Willen wij dat eigenlijk wel…? Contact gezocht!

 

 

Fotografie: Mirthe Dokter

Vormgeving en typografie: Dana Dijkgraaf (graphic design, lichting ’13)