Onverwoestbaarheid en fragiliteit

  • Isabelle Olschewski / Fashion Design / arnhem

Mijn grote passie voor motorrijden heeft mijn collectie sterk beïnvloed. De sterke behoefte om met een intens gevoel het leven weer te voelen en ons weggestopte overlevingsinstinct weer te activeren vormen de aspecten voor mijn werk. De tweespeling tussen onverwoestbaarheid en fragiliteit zijn de leidraad van mijn collectie. Werkend met een vrij strakke en cleane stijl, geïnspireerd op de Bauhaus Stijl, werd ik beïnvloed door de Wassily Stoel(1925), ontworpen door Marcel Breuer. Hij koppelde functionaliteit met verschillende elementen waardoor de eenvoudigheid werd benadrukt. Geïnspireerd door de oorspronkelijke functie van de traditionele tweed stof, die oorspronkelijk als sport- en bescherm stof gebruikt werd , ontwikkelde ik een Heringbone tweed. Door middel van innovatieve technologieën zoals laseren en plotten heb ik een nieuwe versie van tweed ontwikkeld waarmee ik functie en minimalistische elegantie samenbreng.

 

De Fashion show van ArtEZ waarin de afstudeerders van Fashion Design hun eindexamencollecties laten zien, is te zien op 4 en 5 juni in Arnhem. De show vormt de start van het Fashion Festival Arnhem. Reserveer op tijd kaarten. Zie voor meer informatie www.artez.nl/finals.

 

Op de foto is een item uit de Toile de Luxe-collectie te zien, een collectie van luxe proefmodellen die Isabelle eerder dit jaar maakte. Fotografie: Sophie de Vos (lichting ’15 Fine Art)