Opera voor deze tijd

  • Zoë Hemmes / klassieke muziek / Honours Programme / Zwolle

“Pas op mijn negentiende leerde ik noten lezen en begon ik met zanglessen. Uiteindelijk is het mijn toenmalige zangdocente geweest die ontdekte dat ik een vrij klassieke stem heb. Met het repertoire was ik niet bekend, maar ik vond het meteen fantastisch. Na een vooropleiding in Rotterdam ben ik de bachelor gaan doen in Zwolle.  Tijdens de opleiding viel het mij op dat de opera een beetje gebukt gaat onder de vergrijzing van het publiek. In het Honours Programme van ArtEZ doe ik onderzoek naar hoe je jongeren kunt interesseren voor de opera. In mijn eindexamenprogramma wil ik de essentie van klassieke muziek bewaren en uitdragen, daarnaast ga ik op zoek naar vormen om de muziek over te brengen en een verbinding te leggen naar deze tijd. Het resultaat is op 3 juli om 19.00 in Odeon Zwolle te zien. In de Hemminkzaal zal ik mijn stem laten klinken. Iets wat bijzonder blijft om te mogen doen.”

 

Finalsconcerten 22 juni t/m 8 juli.

 

Bezoek het ArtEZ finals festival Zwolle en maak kennis met de talenten van de stad.
Muziek, design, interieurarchitectuur en kunsteducatie in de binnenstad van Zwolle van 22 juni t/m 12 juli.

Honours Programme