Rinoceros

  • Eindvoorstelling Toneelschool / Arnhem

De nieuwe lichting acteurs van de Toneelschool speelt Rinoceros. In Rinoceros verspreidt één denkbeeld zich als een woekerende infectie onder de gehele mensheid. In dit even geëngageerde als universele stuk uit 1959 van Eugène Ionesco gaat het banale al snel een drieste vrijage aan met het absurde.

 

In een klein, gemoedelijk Frans dorp veranderen de mensen plotseling in rinocerossen. Eerst een uitzonderlijke enkeling, gevolgd door een volgzame vriend totdat uiteindelijk iedereen zich aansluit. Meer en meer inwoners verliezen hun afkeer en veranderen moedwillig in briesende dikhuiden, tot er nog maar één over blijft: Bérenger. Uitgerekend Bérenger, een man die bekritiseert wordt om zijn chaotische leven, blijkt resistent.

 

Regisseur Marc Wortel studeerde af aan de Toneelschool in Arnhem waarna hij regie studeerde aan de Hochschule für Schauspielkunst -Ernst Busch- in Berlijn. Marc is werkzaam als schrijver en regisseur in zowel Nederland als Duitsland.

 

Spel: Rozanne de Bont, Ruta van Hoof, Laurens van Lottum, Anne-Chris Schulting, Fleur Voorn, Linda Zijl en Elène Zuidmeer

 

Regie: Marc Wortel

 

Ruta van Hoof en Linda Zijl werden onderscheiden met de ITS acteursaward.