Schoonheid en waarheid

  • Kimon Kirligitsis / Fine Art / Enschede

“Het draait in mijn schilderijen, tekeningen en collages om mensen. Ik begon ze te schilderen uit instinct, het enige dat ik wilde maken. Uiteindelijk ging ik verschillende karakters in mijn werk combineren waarbij ieder een unieke persoonlijkheid had. Dit zorgde voor veel contrast. De verschillende stereotypes werden culturen. Verschillende symbolen en karakters werden samen iets nieuws, net als mensen nu meer samenkomen en iets nieuws vormen. Het gaat in mijn werk over menselijkheid. Ik ben geïnteresseerd in het persoonlijke en de gewoontes die iedereen heeft, maar tegelijkertijd verbergt zoals masturbatie en overgeven. Dat maakt ons menselijk. Ik vervang schoonheid door waarheid.”

 

Eindexpositie AKI ArtEZ in Enschede 26 juni t/m 5 juli.

Hulsmaatstraat 35, Enschede (Roombeek)

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag van 11.00 – 20.30 uur

zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur

 

TETEM kunstruimte, 26 juni t/m 12 juli

Stroinksbleekweg 16, Enschede (Roombeek)

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag van 11.00 – 20.30 uur

zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur

 

Concordia Expositie, 26 juni t/m 30 augustus
Langestraat 56, Enschede (centrum, vlakbij de Oude Markt)
Openingstijden:
dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 18.00 uur
zaterdag van 10.00 – 17.00 uur
zondag en maandag gesloten

 

Mupi-project – 29 juni t/m 12 juli – 24 uur per dag te zien in een route in de openbare ruimte van Enschede