Vier tekeningen en een foto

  • Lisanne Langenberg / Fine Art / Enschede

“Als ik teken, kan ik het beeld aanscherpen. Die scherpte is in een tekening draaglijk, anders dan in een foto. Ik maak mijn tekeningen bewust mooi, aantrekkelijk. Dat is ook een strategie om de kijker te verleiden en vervolgens te confronteren met een explosie van betekenissen. Bedrieglijke schoonheid.

 

Er bestaat een spanning tussen dat wat ik wil vertellen en dat wat ik niet wil laten zien. Ensceneringen, symbolen en archetypen zet ik dan in om deze complexiteit te kunnen tonen.

 

Zo zet ik mijn vrouwen neer als klassieke figuren. Ik vervorm ze van gewone vrouw op de foto naar iconisch figuur. De religieuze betekenis is belangrijk voor mij. Ik was als kind erg onder de indruk van de figuur Maria, zij was een rolmodel voor mij. Maar ik zag haar niet als moeder, eerder als sekssymbool. In heiligheid en devotie komen sensualiteit, liefde, warmte maar ook bedrieglijkheid, gevaar en perversiteit samen.”

 

Eindexpositie AKI ArtEZ in Enschede 26 juni t/m 5 juli.

Hulsmaatstraat 35, Enschede (Roombeek)

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag van 11.00 – 20.30 uur

zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur

 

TETEM kunstruimte, 26 juni t/m 12 juli

Stroinksbleekweg 16, Enschede (Roombeek)

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag van 11.00 – 20.30 uur

zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur

 

Concordia Expositie, 26 juni t/m 30 augustus
Langestraat 56, Enschede (centrum, vlakbij de Oude Markt)
Openingstijden:
dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 18.00 uur
zaterdag van 10.00 – 17.00 uur
zondag en maandag gesloten

 

Mupi-project – 29 juni t/m 12 juli – 24 uur per dag te zien in een route in de openbare ruimte van Enschede