Wat is normaal?

  • Mirjam van Wijk / muziektheater / Arnhem

“Ik liep dit jaar educatiestage bij theatergroep ‘Klare Taal’ van de Driestroom in Arnhem. Dit is een groep van 13 acteurs met een beperking, variërend van down tot PTSS tot autisme. Omdat dit zo leuk is, heb ik besloten niet alleen professionele muzikanten en muziektheateracteurs, maar ook drie spelers uit mijn stagegroep te vragen mee te spelen in mijn afstudeervoorstelling. Een unieke samenwerking binnen muziektheater en voor iedereen een avontuur. In mijn stage zag ik de echtheid en de oprechtheid van de mensen met ‘een handicap’, totaal los van onze onbewuste sociale conventies. Dit is onder andere waar mijn voorstelling over gaat. Daarnaast gaat het over ‘wat is normaal?’, beeldvorming, vooroordelen en over de kracht van de ontmoeting die plaats kan vinden als werelden ervoor openstaan iets van ‘De Ander’ te leren.”

 

Voorstelling: Contact gezocht

“Weet je wat ik zou willen? Dat ik gewoon hier kon staan en dat we elkaar echt zagen. Gewoon, van mens tot mens.” Een muziektheatrale zoektocht naar contact. Hier zijn echte mensen: gekke en mooie, gewonde- en onvolmaakte mensen, abnormale- en probleemmensen. Waar zijn we bang voor? Kunnen wij elkaars anders-zijn aan? En wat is dan normaal? Durven we ‘de Ander’ te ontmoeten? Willen wij dat eigenlijk wel…? Contact gezocht!

 

Posters door Jip Warmerdam Design.